14 жовтня Україна святкувала ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОГО КОЗАЦТВА та ДЕНЬ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ. Напередодні, на базі Тернівського ліцею, було проведено масу заходів, які підкреслюють справжнє національно-патріотичне виховання нашого закладу. Було урочисто відкрито пам‘ятний знак легендарному отаману Івану Сірку, який у 1664 році прийняв бій проти татар у Капустиній долині.

Біля знаку відбулося і благословення дітей шостого класу, адже тепер вони ОФІЦІЙНО – козацький клас. Після урочистої частини на гостей чекав  ярмарок, який підготували батьківський, учнівський  та педагогічний колективи. Адміністрація закладу  дякує всім, хто долучився до благодійного заходу. Додамо, що виручені кошти будуть передані на реконструкцію архітектурної пам’ятки   ХІХ століття – церкви святого Дмитра Солунського у селі Тернівка.

Крім ярмарку на дітей та гостей чекали майстер-класи зі стрільби та туристичної смуги перешкод. Після цих заходів відбувся  святковий концерт та посвята джур козаками Тернівської сотні імені Івана Сірка.

Вітаємо всіх  з святом та бажаємо юним козакам та джурам наснаги та перемог.